Vacature senior beleidsadviseur eerste lijn

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die met de collega-teamleden wil bijdragen aan het goed organiseren van de eerste lijn vanuit het perspectief van de zorgverzekeraars. Verzekerden en patiënten zijn gebaat bij een over de volle breedte professioneel georganiseerde eerstelijnszorg die aanspreekbaar is voor partijen uit de tweede lijn en samenwerkt met zorgpartijen in de andere domeinen in de Wmo en Wlz. De opdracht voor de eerste lijn is om zorg in de buurt te organiseren en substitutie te bevorderen. Zorgverzekeraars willen en kunnen hierin een belangrijke stimulerende rol spelen. Belangrijke vragen voor de senior beleidsadviseur zijn hoe we onze rol en prestaties beter zichtbaar maken?

We zoeken een collega die de werkzaamheden van het team eerstelijns zorg regisseert en coördineert en mede uitvoert. Samen met het team stuurt de senior beleidsadviseur via een werkagenda voor de komende jaren doelgericht op resultaat.

Verder verwachten wij van de nieuwe collega dat deze als ambassadeur namens ZN en haar leden kan optreden. Van belang is dan ook je gevoel voor politieke verhoudingen en je inzicht in bestuurlijke en organisatorische processen. Belangrijk element van de functie is dat je relevante ontwikkelingen voor beleid volgt en analyseert met oog voor lokale en regionale behoeften die vertaling krijgen in landelijke maatregelen en beleid. Je bent proactief en innovatief. Je houdt hierbij contact met leden (zorgverzekeraars en zorgkantoren) en externen, waaronder andere brancheorganisaties binnen en buiten de zorg, vertegenwoordigers van patiënten en consumenten, overheid en politiek.

Kortom: je bent een teamspeler die als primus inter pares aanspreekpunt is voor directie en management en zowel intern als extern gericht is op samenwerking en ook anderen hiertoe kan aanzetten, door voorbeeldgedrag, goede verstandhoudingen en constructieve feedback. Je werkt gestructureerd en resultaatgericht en kunt projectmatig werken in een complexe omgeving en beschikt over uitstekende lobbyvaardigheden. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.

Wij bieden je een collegiale, informele en dynamische werkomgeving vanuit een kantoorpand aan de rand van Zeist. ZN heeft een uitstekend pakket primaire en secundaire voorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Functie eisen
Voor de functie senior beleidsadviseur vragen we een achtergrond als verplegingswetenschappen of Beleid en Management van de Gezondheidszorg (BMG) met werkervaring in de eerstelijnszorg of een zorgverzekeraar. Kennis van hoe het zorgveld werkt, partijen en structuren is een absolute voorwaarde.

Omvang / lengte dienstverband en inschaling
Het gaat om een fulltime dienstverband, bij ons is dat 36 uur per week, te beginnen voor één jaar. Daarna is verlenging of omzetting in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mogelijk.

Voor de functie geldt dat ZN afhankelijk van opleiding en ervaring de medewerker inschaalt (in de norm salarisschaal of aanloop salarisschaal). Deze functie heeft als aanloop salarisschaal 12 en als norm salarisschaal 13 (salaris range lopend van € 3.654 tot € 6.335 bruto per maand).

Meer info?
Ook kun je voor meer informatie bellen met Ineke Wever (manager); telefoonnummer (030) 698 83 44.

Verder vind je meer algemene informatie in het functieprofiel met competentieset voor de functie senior beleidsadviseur.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met de afdeling P&O via hrm@zn.nl of telefoonnummer (030) 698 82 88.

Solliciteren uiterlijk maandag 31 oktober
Wil je solliciteren, dan ontvangen wij graag per email jouw motivatie en CV uiterlijk 31 oktober 2016. Mail naar hrm@zn.nl; vermeld in de onderwerpregel ‘sollicitatie senior beleidsadviseur team eerste lijn en je achternaam’.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie waarderen wij niet.