Week Zorg en Welzijn, VGZ. internetformaat-669add31-d739-44db-b000-79ef9229ebbe.jpg
Zorgverzekering 15-03-2017

Welkom bij de Week van Zorg en Welzijn

We zitten midden in de ‘Week van Zorg en Welzijn’. Tijdens deze week, die loopt tot en met 18 maart, openen ruim duizend locaties van zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land hun deuren voor het grote publiek.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar voert de grootste sector van Nederland campagne, dit jaar onder het motto ‘Maak kennis met kunde’. Het doel is de veelzijdigheid van zorg en welzijn te tonen, de nieuwe ontwikkelingen laten zien en vooral de mensen die er werken in de schijnwerpers te zetten. Belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers kunnen komen kijken naar het werk van de 1,2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich dagelijks met passie en professionaliteit inzetten voor hun cliënten en patiënten. 

Gastcollege VGZ voor MBO-leerlingen Zorg & Welzijn
Zorgverzekeraar VGZ verzorgde ter gelegenheid van de Week van Zorg en Welzijn op 14 maart een gastcollege over zorgverzekeringen voor MBO-leerlingen Zorg & Welzijn van het Arnhemse Rijn IJssel college. Tom Kliphuis, voorzitter van de Raad van Bestuur van VGZ, ontving de MBO-leerlingen met een quiz over zorgverzekeringen. Daar gingen gastheer en deelnemers in op vragen als: ‘Wie betaalt de zorg voor kinderen onder de 18 jaar? Wie heeft bepaald dat iedereen in Nederland meebetaalt aan de zorg?’ Ook de link met de politiek kwam aan bod: een deel van de aanwezige leerlingen tussen de 16 en 23 jaar mag immers vandaag voor het eerst stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Na de quiz zijn zes VGZ-medewerkers in kleinere groepjes in gesprek gegaan met de leerlingen. Daarbij ging het onder meer over de kosten van de zorg in Nederland, het waarom van een verplichte zorgverzekering, en wat er gebeurt als je betalingsproblemen hebt. 

Kijk voor meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn op de speciale website.