Cursusisten Zorg en Verzekeringen 2017-88be88b2-f8c7-4236-a3b8-ed7ca3e37a1e.jpg
Zorgverzekering 12-04-2017

Enthousiasme bij deelnemers ZN-cursus Zorg en Verzekeringen

Deelnemers aan de 39ste editie van de ZN-cursus Zorg en Verzekeringen kijken enthousiast terug op de cursus die ze op 7 april jongstleden hebben afgerond. Uit de evaluatie kwam onder meer naar voren dat de werkbezoeken een prima inzicht geven over de wijze waarop in Nederland de gezondheidszorg functioneert.

De deelnemers brachten bijvoorbeeld werkbezoeken aan het Erasmus MC, zorgverzekeraar a.s.r., de Tweede Kamer en gezondheidscentrum Nije Veste in Nijkerk. Het laatste van de in totaal 7 programmablokken speelde zich af in Brussel. Daar bezochten de cursisten onder andere het Europees Parlement. Ook kregen ze een presentatie van CM (de grootste Belgische zorgverzekeraar) en een medewerker van de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de EU. Die vertegenwoordiging behartigt de belangen van Nederland in de EU door te netwerken, onderhandelen, lobbyen en coalities te vormen. De inspirerende afsluiting in Brussel én van de cursus kwam voor rekening van ZN-voorzitter André Rouvoet die tevens de bijbehorende certificaten uitreikte aan de cursisten.

Bevlogen sprekers
De deelnemers waren overwegend positief over de cursus. Enkele opmerkingen uit de evaluatie illustreren dat: ‘het dinerdebat onder leiding van het Debatinstituut was top!’, ‘prima groep, mix van disciplines werkt goed’ en ‘bevlogen goede sprekers, inhoudelijk sterk’. De ZN-cursusleiders Martien Bouwmans en Peter Jansen kijken ook met tevredenheid terug en concluderen dat ze slechts marginaal aan de opzet en het programma voor volgend jaar hoeven te schaven. Peter Jansen voegt daar nog aan toe: “dit was de meest enthousiaste groep cursisten tot nu toe”.

Volgende cursus start in oktober
De cursus is bedoeld voor beslissers en beleidsbepalers werkzaam bij zorgverzekeraars, zorgaanbieders, overheden, brancheorganisaties en adviesorganen. De cursus heeft tot doel de deelnemers inzicht te geven in het zorg- en zorgverzekeringsstelsel in Nederland. In juni 2017 verschijnt de brochure voor de 40e jaargang die in oktober van dit jaar zal starten. De nieuwe brochure aanvragen kan nu al via cursus-zenv@zn.nl.