TS-20150511_165-ZNBeeldbank-6778f80f-3ce9-4594-872a-ccc34ddc831a.jpg
Langdurige zorg 08-05-2017

Webinar Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

Het programma ‘Waardigheid en trots’ organiseert op 18 mei een webinar en twitterspreekuur over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het webinar wordt gegeven door Jan Kremer, voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut. Hij schetst in het webinar de visie en het doel van het Kwaliteitskader en wat zorgverleners ermee kunnen en moeten.

Daarnaast gaat hij in op de veel gestelde vragen. Bijvoorbeeld over de personeelsnorm, het inzichtelijk maken van kwaliteit, het kwaliteitsverslag en leernetwerken. Aansluitend is er een twitterspreekuur waar experts van het Zorginstituut Nederland en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vragen beantwoorden.

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is de nieuwe standaard voor kwaliteit in de verpleeghuiszorg en is daarmee het kompas voor betrokken partijen als de cliënt en mantelzorgers, zorgverleners en zorgorganisaties, zorgkantoren en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Hoe strikt is het kader en hoeveel ruimte is er voor inkleuring door zorgorganisaties? Dat en meer komt aan de orde in de webinar.

Aanmelden
Het webinar start op 18 mei om 14.30 uur. Aansluitend is er van 15.00 tot 16.00 uur een Twitterspreekuur waar experts van het Zorginstituut Nederland en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vragen beantwoorden. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.