Schrijfwerk-acda8d61-0ebb-4629-b044-c1e4783cf7c0.jpg
Zorgverzekeraars en Gemeenten 09-10-2017

Machteld Huber spreekt in cursus Zorg en Gemeente

In februari 2018 start de 3e editie van de cursus Zorg en Gemeente. ZN organiseert deze cursus voor mensen werkzaam bij gemeenten en bij zorgverzekeraars “om elkaars werelden te leren kennen”.

Eén van de sprekers is Machteld Huber, bekend van het begrip positieve gezondheid. Martien Bouwmans, één van de cursusleiders, is verguld met de komst van Machteld Huber.
“Machteld Huber legt met haar concept van positieve gezondheid in feite de basis  onder samenwerking tussen “zorg en gemeente”,  aldus Bouwmans. “Niet alléén vanuit het medische domein werken ,maar ook andere levensdomeinen  betrekken bij het bedienen van de hulpvraag van mensen, is de kern.”
Huisartsenzorg verbinden met het sociaal domein krijgt  zo een logische betekenis.

Het cursusprogramma kent nog tal van andere gerenommeerde sprekers. Wilma Boevink komt spreken over “nieuwe GGZ”’, gericht op herstel. Robbert Huisman over ouderenzorg, Esther Bertholet is specialist ouderengeneeskunde, Peter de Visser (directeur van o.a. buurtteamorganisatie Incluzio) geeft zijn visie op de toekomst.

Ook zijn er interessante werkbezoeken gepland: o.a. naar de gezondheidscentra Zoetermeer, naar de moderne verpleeghuiszorg van Vivium (Hogeweijk) en naar het door ex-cliënten geleide ENIK ( op herstelgerichte trainingen door ex-GGZ-cliënten)

De aanmelding voor de cursus loopt nog door tot 15 dec. Er zijn nog enkele plaatsen, zowel voor zorgverzekeraars als gemeenten.