pillen-28ad0586-4716-41ca-a26d-c767ebd3e4de.jpg
Medisch specialistische zorg 09-04-2018

Nationaal symposium over biosimilars in Nederland

Stichting Initiatiefgroep Biosimilars Nederland organiseert op donderdag 12 april aanstaande het derde Nationale Biosimilar Symposium. Het thema is ‘Biosimilars in de Oncologie en Hematologie’.

Keynote speakers zijn twee hoofdonderzoekers van de grote registratieonderzoeken van biosimilars die worden toegepast in de oncologie en hematologie. Een derde keynote speaker is een expert op het gebied van doelmatig behandelen met medicijnen in de oncologie.

Over biosimilars
Biosimilars zijn varianten van dure biologische merkgeneesmiddelen, maar met dezelfde kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid maar met een veel lagere kostprijs. Steeds meer biosimilars komen beschikbaar, maar de kennis over deze relatief nieuwe groep middelen onder artsen en patiënten is nog beperkt. Biosimilars hebben grote voordelen voor patiënten: meer patiënten kunnen behandeld worden met biologische geneesmiddelen die heel wat minder kosten dan de oorspronkelijke merkproducten.Terwijl de werkzaamheid en veiligheid niet verschilt van het origineel.

Door informatie, educatie en debat beoogt Biosimilars Nederland met het symposium een bijdrage te leveren aan betaalbaarheid, toegankelijkheid en duurzaamheid van de zorg in Nederland.

Informatie over het symposium
Het Nationaal IBN Biosimilar Symposium vindt plaats op donderdag 12 april 2018 in De Doelen – Willem Burgerzaal – te Rotterdam. De inschrijving start om 09.15u en het symposium duurt tot 18.00u. Kijk voor meer informatie over het symposium en aanmelden op de website van Biosimilars Nederland.