CZ Ronald mcDonald-62c4a010-3cb8-4ecf-b1eb-2b59e190587f.jpg
Medisch specialistische zorg 22-08-2018

Samenwerking Ronald McDonald Huis Middenwest- Brabant en CZ

Het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant heeft een partnership met zorgverzekeraar CZ opgezet.  De komende drie jaar geeft CZ een financiële bijdrage om de exploitatie van de Huiskamer in het Moeder en Kind Centrum in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg mogelijk te maken. Op 21 augustus bekrachtigden Rogier van der Hooft, directeur bij CZ, en Franca Adriaans, manager Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant, het partnership met de ondertekening van een overeenkomst in de Huiskamer.

Franca Adriaans ziet de Huiskamer in het ETZ als een belangrijke aanvulling op het Ronald McDonald Huis dat direct naast het ziekenhuis ligt. “De huiskamer vormt een eiland van rust in de ziekenhuisomgeving. Ouders en vaak ook hun kinderen brengen soms vele uren in het ziekenhuis door. Het is een enorme toegevoegde waarde als de ze dan even uit de zorgomgeving kunnen stappen en kunnen ontspannen in een meer huiselijke sfeer. En dat terwijl ze toch dichtbij hun kind in het ziekenhuis kunnen blijven.”

Gerund door vrijwilligers
De Ronald McDonald Huiskamer wordt geheel gerund door vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. De Huiskamer, die sinds de opening op 17 mei van dit jaar al ruim 3000 familieleden verwelkomde, is de enige Ronald McDonald Huiskamer in Nederland die 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend is. De Huiskamers van Ronald McDonald Kinderfonds Nederland vormen een belangrijke toegevoegde waarde op de zorg in de ziekenhuizen waar ze onderdeel van uitmaken. Patiënten kunnen daar met hun ouders, broertjes en zusjes in een huiselijke omgeving ontspannen, koken en samen zijn. 

Samenwerking intensiveren
CZ vindt het erg belangrijk dat een ziek kind zich geborgen en veilig voelt door de aanwezigheid van de ouders. Door middel van de financiële bijdrage zijn de exploitatiekosten voor de Huiskamer de komende drie jaar zeker gesteld. “Daarnaast willen we de samenwerking intensiveren op het gebied van kennis en inzet van bijvoorbeeld vrijwilligers”, aldus Rogier van der Hooft van CZ.