Stevenshof Vitaal Blokhuis, internetformaat-420bc34c-ec09-4237-a9f5-7830cdb18b90.jpg
Eerstelijnszorg 22-01-2019

Paul Blokhuis bezoekt programma Stevenshof Vitaal op startdag van de e-healthweek

Op de openingsdag van de e-healtweek, 21 januari, bezocht staatssecretaris Paul Blokhuis het programma Stevenshof Vitaal. In deze Leidse wijk werken bewoners, lokale (zorg)organisaties en de gemeente drie jaar intensief met elkaar samen. Het doel: gezond, vitaal en sociaal oud worden, met behulp van beproefde programma’s als Welzijn op Recept en nieuwe technologieën zoals eHealth en apps. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is een van de initiatiefnemers van het project.

De Stevenshof is niet zonder reden gekozen voor dit programma. In deze Leidse wijk is het aantal pensioengerechtigden binnen vijftien jaar driemaal zo groot als nu het geval is. Door de handen ineen te slaan, bereiden buurtbewoners samen met organisaties in de wijk zich voor op een gezonde, vitale en sociale toekomst. 

Op 4 december 2018 gaven Marleen Damen (wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn) en Ton van Houten  (voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid) het startsein voor Stevenshof Vitaal. Zo’n 100 bezoekers gingen die dag met elkaar in gesprek en deden inspiratie op. 

Stevenshof Vitaal is een initiatief van de gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, GGD Hollands Midden, zorg- en welzijnsorganisaties, het LUMC, de hogeschool Leiden, het National eHealth Living Lab (NeLL) en wijkvereniging Wijkraad Stevenshof. Na de aftrap hebben de volgende partijen zich aangesloten bij dit initiatief: Thuis op Straat, Centrum voor Jeugd en Gezin, IDOE-Leiden, EVA-mantelzorgondersteuning, Zorgbelang Inclusief, Activite, Vitality Club!, Organ Balance en Fietsmaatjes.