stethoscoop-e391c623-1f5c-4854-9456-7ec05207e86b.jpg
Eerstelijnszorg 16-04-2019

Kinderarts kijkt mee tijdens speciaal spreekuur bij huisarts in Pekela

Driekwart van de Nederlandse kinderen gaat minstens 1 keer per jaar naar de huisarts. Om hen zo goed mogelijk te helpen, houden een huisarts en kinderarts in Pekela een gezamenlijk spreekuur. Met succes. Menzis faciliteert deze samenwerking. Etty ter Steeg, accountmanager Zorginkoop bij Menzis, vertelde er onlangs over bij RTV Noord.

Eens per maand is kinderarts Margot Boeve van het Ommelander Ziekenhuis Groningen te vinden in de praktijk van huisarts Marjolijn Zwart. Kinderen die normaal gesproken worden doorgestuurd naar het ziekenhuis, kunnen nu terecht bij haar kinderspreekuur.

Juiste zorg op juiste plek
Volgens Ter Steeg is de samenwerking een heel mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek. “Door de kennisoverdracht van de kinderarts naar de huisarts weet de huisarts betere diagnoses te stellen. Dit voorkomt dat kinderen onnodig naar het ziekenhuis worden verwezen én dat er dus onnodig ziekenhuiskosten worden gemaakt. Daarom kopen wij deze zorg graag in voor onze verzekerden.”

Steeds vaker handen ineen
In de provincie Groningen ontstaan de laatste tijd steeds meer van dit soort krachtenbundelingen tussen artsen. Meer hierover vertelt Etty ter Steeg in het RTV Noord-programma Noord Vandaag van donderdag 11 april.

Bronnen: Menzis , RTV Noord