ehealthweek banner-6b038939-be8e-4ef1-934e-d52ab0ec4fcf.jpg
Eerstelijnszorg 14-01-2020

Zorgverzekeraars nemen actief deel aan e-healthweek

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 kunnen mensen op allerlei plekken in het land zien wat er gebeurt rond het thema e-health. Tijdens de jaarlijkse e-healthweek worden in het hele land worden activiteiten georganiseerd. Ook dit jaar nemen de zorgverzekeraars hier weer actief aan deel. Tijdens de openingsmanifestatie op 27 januari presenteren zorgverzekeraars, elk samen met een zorgaanbieder, succesvolle praktijkvoorbeelden.

Daarnaast verzorgen zorgverzekeraars workshops tijdens de openingsmanifestatie. Ook daar staat de succesvolle samenwerking met zorgaanbieders centraal. Zilveren Kruis en MiGuide kijken samen naar de behoefte aan persoonsgerichte zorg en het groeiend tekort aan personeel, dat vraagt om het slimmer inzetten van zorg. Mieke Klerkx van ziekenhuis Bernhoven, Wessel van Rietschoten van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Jacqueline Batenburg van VGZ verzorgen een workshop over het maken van een goede business case en opschaling van innovaties. Huisarts Jasper Schellingerhout en Koen Kasper van CZ geven inzicht in het implementeren van digitale huisartsenzorg. Tot slot gaat Menzis met deelnemers aan de slag met bekostiging van eHealth met behulp van shared savings-modellen.

Tijdens de e-healthweek laten zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes, zorgverzekeraars, leveranciers en patiëntenverenigingen zien wat er mogelijk is met zorg en technologie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. De activiteiten zijn te vinden via www.ehealthweek.net/activiteiten.