mondzorg kind-6a806e7d-9383-4391-b58d-2b00a9a810c4.jpg
Zorgverzekering 20-02-2020

Zorgverzekeraars informeren verzekerden over vergoeding van mondzorg voor kinderen

Er zijn kinderen die niet periodiek voor controle naar de tandarts of mondhygiënist gaan, omdat hun ouders niet weten dat dit vanuit het basispakket wordt vergoed. Zorgverzekeraars vinden goede mondzorg voor hun verzekerden van groot belang. Daarom informeren zij hun verzekerden al op verschillende manieren over de vergoeding van mondzorg, specifiek als het gaat om kinderen.

Zorgverzekeraars hebben de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in september vorig jaar gevraagd welke ruimte er binnen wet- en regelgeving bestaat om verzekerden persoonlijk te informeren over de vergoeding van mondzorg. De AP heeft daar onlangs uitsluitsel over gegeven: onder strikte voorwaarden mogen zorgverzekeraars hun verzekerden (gericht) informeren.

Verschillende zorgverzekeraars hebben hun verzekerden in breder kader al eerder geïnformeerd over de vergoeding van mondzorg vanuit het basispakket. Op basis van de ruimte die de AP geeft, informeren zorgverzekeraars verzekerden met kinderen die niet naar de tandarts of mondhygiënist nu nog gerichter.