calculator controle declaraties (1)-a2252f3d-3c47-4c8a-be90-0c43a2245f47.jpg
Zorgverzekering 12-11-2020

Congres ‘Schuldenvrije toekomst voor jongeren. Begin met de zorgverzekering’

Zorgverzekeringslijn organiseert op 3 december het online congres: Een schuldenvrije toekomst voor jongeren. Begin met de zorgverzekering! Jongeren worden financieel onevenredig hard getroffen door de coronacrisis. Hoe kunnen Rijk, gemeenten, (schuld)hulpverleners, jongerenwerkers en zorgverzekeraars samenwerken om dit op te lossen? En welke rol speelt Zorgverzekeringslijn hierbij? Dit zijn de onderwerpen dit tijdens het congres aan bod komen.

Te gast zijn onder anderen schuldhulpverlener van het jaar John Wildenberg. Hij ontwikkelde een innovatief spel dat jongeren bewust maakt van het effect van schulden. Ook vertelt een ervaringsdeskundige hoe zij het leven met schulden ervaart.

Daarnaast is er een gesprek met VWS, CAK en de gemeente Haarlem in gesprek om te laten zien hoe dataverrijking ingezet kan worden om kwetsbare jongeren tijdig in beeld te krijgen. Ook te gast zijn vertegenwoordigers van zorgverzekeraar VGZ en de Belastingdienst.

Advies en tips bij oplossen zorgverzekeringsschulden
Zorgverzekeringslijn geeft onafhankelijk advies en praktische tips voor het oplossen van zorgverzekeringsschulden. De organisatie legt uit aan consumenten en hulpverleners uit hoe de Zorgverzekeringswet in elkaar zit en welke rechten en plichten (on)verzekerden hebben.  

Bronnen: Zorgverzekeringslijn