ehealth ouderen tablet-c0e88648-5713-4282-992d-52283b46eefd.jpg
Geestelijke gezondheidszorg 14-03-2018

ZN ondersteunt uniformiteit bij eHealthapplicaties in de GGZ

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) geeft in 2018 voor het tweede jaar op rij financiële ondersteuning aan de Stichting Koppeltaal. Koppeltaal is een oplossing waarmee eHealth-programma’s binnen een GGZ-instelling onderling gegevens kunnen uitwisselen. Hierdoor wordt het voor GGZ-instellingen mogelijk om de beste mix van eHealthapplicaties samen te stellen voor haar patiënten, onafhankelijk van de eHealth-leverancier. Gevolg is verbetering van het gebruik van eHealth, wat weer een bijdrage kan leveren aan het verkleinen van de wachtlijsten in de GGZ.

Koppeltaal GGZ  heeft in 2017 een gezonde groei laten zien. De aantallen applicaties, zorgaanbieders en berichten zijn toegenomen. De gegevens zijn uitsluitend beschikbaar voor de patiënt en zijn of haar behandelaar. De betrokken partijen streven ernaar om in 2018 nog  meer GGZ-instellingen aan te sluiten op Koppeltaal. De oprichters van de Stichting Koppeltaal zijn GGZ-organisaties, ICT-bedrijven in de zorg en zorgverzekeraars.

Over Koppeltaal
Koppeltaal is een informatie- en een integratiestandaard waarmee GGZ- en verslavingszorgaanbieders hun informatiesystemen (EPD, ROM, eHealth) met elkaar kunnen integreren. Koppeltaal stelt GGZ-instellingen in staat cliënten toegang tot eHealth-modules van verschillende leveranciers te geven.