kwaliteit ouderenzorg-d660a373-a690-428a-ac7f-52288d5345e6.jpg
Kwaliteit 01-05-2018

Invitational conference over kwaliteitsverbetering bij inkoop langdurige zorg

Hoe willen zorgkantoren bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van aanbieders in de langdurige zorg? Over dat onderwerp organiseert Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op 23 mei een invitational conference in Amersfoort. Tijdens de bijeenkomst krijgen stakeholders informatie over het project Inkopen op kwaliteit van ZN in samenwerking met zorgkantoren.

De kwaliteitskaders voor de ouderen- en gehandicaptenzorg (Wlz) helpen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zorgkantoren spelen een belangrijke rol bij de kwaliteitsverbetering. De invitational conference  wordt gebruikt om te vertellen op welke manieren ZN en zorgkantoren in het project Inkopen op kwaliteit gezamenlijk bezig zijn om de kwaliteit van zorg via de zorginkoop te verbeteren. De kwaliteitskaders zijn daarbij leidend. Daarnaast is er een visie ontwikkeld op hoe zorgkantoren de klant kunnen ondersteunen. Ook onderzoeken ZN en de zorgkantoren wat de kwaliteitskaders voor de rol van de zorgkantoren betekent.

Met elkaar het gesprek aangaan
Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen antwoorden op vragen verwachten als: Wat zijn de gezamenlijke resultaten tot nu toe? Hoe geven zorgkantoren de dialoog vorm? Hoe ziet het vervolg eruit? In lijn met de kwaliteitskaders gaan zorgkantoren, ZN en deelnemers tijdens de conference met elkaar het gesprek aan.

Meer informatie en aanmelden
Kijk hier voor meer informatie of aanmelden.