medicijnen in box-6537efa3-d44e-477e-a24f-b91c8cfd0cd9.jpg
Digitalisering 05-05-2015

Inspiratiedag 100% Zorg: deel ideeën over hoe zorg nog slimmer en zinniger kan

U heeft een idee om nog efficiënter en makkelijker te werken in de zorg. Of misschien bent u op zoek naar oplossingen die tijd, geld en materiaal besparen. Op 16 juni is er een mogelijkheid om dit te delen met anderen tijdens de inspiratiemiddag 100% Zorg!

Gedurende deze middag maken deelnemers kennis met pioniers op hun eigen vakgebied en vernieuwers op andere terreinen. Van artsen tot apothekers en van verpleegkundigen tot inkoopmanagers. Zij vonden antwoord op vragen als: hoe verbeter ik de overdracht van zorg bij ontslag uit het ziekenhuis? Hoe besteed ik minder tijd aan papierwerk? Hoe voorkom ik verspilling door te grote voorraden?

In gesprek met Schippers en Van Rijn
Speciale gasten zijn Anja Schouten, Zorgmanager van het Jaar 2015 en ruimtevaarder André Kuipers.
Deelnemers kunnen kiezen uit negen workshops en ze kunnen een bazaar van vijftien treffende voorbeelden bezoeken. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn gaan in gesprek met bezoekers over scherpzinnige oplossingen. Samen met hen willen ze bereiken dat elke euro die we aan de zorg besteden ook 100% zorg oplevert.

Programma Aanpak verspilling in de zorg
De inspiratiedag 100% Zorg! wordt georganiseerd door het Programma Aanpak verspilling in de zorg. Een programma waar Zorgverzekeraars Nederland, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport VWS en veertig andere partners in de zorg samenwerken. Op basis van ruim 21.000 meldingen van patiënten en zorgprofessionals ontwikkelt het Programma acties om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden.

Kijk hier voor het complete programma en aanmelding.