vergadering congres event-1f013453-50de-47ae-b4d4-6e3f005b234d.jpg
Geestelijke gezondheidszorg 06-12-2018

Congres ‘Meer grip op wachttijden in de GGZ’

Op donderdag 11 april 2019 organiseert Zorgverzekeraars Nederland (ZN) samen met GGZ Nederland en MIND het tweede congres ‘Meer grip op wachttijden in de GGZ’. Een van de sprekers is staatssecretaris Paul Blokhuis.

Het doel van het congres is om kennis te delen en te leren van elkaar. Iedere patiënt die langer dan noodzakelijk en verantwoord moet wachten op geestelijke gezondheidszorg (GGZ), is er immers één te veel. Begin 2019 is het programma bekend maar zeker is dat de deelnemers allerlei interessante workshops kunnen volgen. Er zijn diverse mooie initiatieven om de wachttijden terug te dringen. Deze voorbeelden worden ter inspiratie gedeeld. Daarnaast is er een presentatie van de uitkomsten van onderzoeken naar mogelijke oplossingen voor de GGZ-wachttijden. Uiteraard krijgen deelnemers de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over wat werkt bij het bestrijden van wachttijden in de GGZ.

Informatie en aanmelden
Het congres is bestemd voor iedereen die met wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg te maken heeft, zoals cliënt- en familieorganisaties, huisartsen, praktijkondersteuners GGZ, gemeenten, professionals, medewerkers van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.  Locatie: De Eenhoorn in Amersfoort, van 10 uur tot ongeveer 16 uur, met aansluitend een borrel.  Aanmelden is hier mogelijk. Neem vooral ook collega’s, bestuurders en andere contacten uit het veld mee. Let wel: vol is vol.