geld-e1cda87b-b81c-482b-80eb-81c53b5711eb.jpg
Controle & Fraudebeheersing 15-07-2015

Nederland gastland voor Europees congres over zorgfraude

Nederland is dit jaar gastland voor het jaarlijkse congres van het Europees netwerk tegen fraude en corruptie in de zorg, de European Healthcare Fraud and Corruption Network (EHFCN). ZN is een van de organisators van het congres op 5 en 6 november aanstaande. Wie erbij wil zijn, kan zich vanaf nu aanmelden.

Centraal tijdens het congres staat de vraag: hoe kunnen we de zorg nog beter financieel houdbaar maken? In dit geval toegespitst op de strijd tegen fraude, verspilling en corruptie in de zorg. Daarbij is er aandacht voor de huidige situatie maar er wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de toekomst. Managing Director van EHFCN Paul Vincke is positief over de Nederlandse kennis op dit gebied. “Het congres is jaarlijks in een ander land en nu voor het eerst in Nederland. Daar heeft men een grote expertise op dit gebied. Ik ben ervan overtuigd dat de Nederlanders in het algemeen en in het bijzonder op dit congres heel veel te bieden hebben.”

Interactieve sessies
De opzet is die van een werkconferentie waar de deelnemers uit meer dan 15 landen samen ervaringen, inzichten en informatie uitwisselen. Veel interactiviteit dus. Naast de leden van de EHFCN is het congres interessant voor een brede doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan beleidsmakers op het gebied van politiek, patiëntenbelangen, de zorg en wetshandhaving.

Meer informatie over het congres en aanmelden staat op een speciale congressite van de EHFCN.