opleiding cursus masterclass-7144cb3f-2cf8-4454-955e-8c671e7745a7.jpg
Controle & Fraudebeheersing 30-07-2019

Aanmelding opleiding Horizontaal Toezicht Zorg geopend

Komend najaar kunnen professionals van ziekenhuizen, UMC’s, GGZ-aanbieders en zorgverzekeraars meedoen met de vierde editie van de opleiding Horizontaal Toezicht Zorg. Aanmelden is vanaf nu mogelijk tot uiterlijk 15 oktober.

Na drie zeer succesvolle 4-daagse opleidingen in 2018 en het voorjaar van 2019 start de vierde editie van de opleiding op 21 november aanstaande. Ook professionals uit de GGZ, voor wie Horizontaal Toezicht nieuw is, zijn bij deze ronde welkom. De opleiding is voor deze doelgroep geschikt gemaakt.

Deelnemers worden opgeleid in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht Zorg en weten dit te vertalen naar de eigen afdeling. Het belang van een goede registratie, juiste declaratie en het op orde hebben van processen staan daarin centraal. De opleiding is zo praktisch mogelijk ingericht met veel aandacht voor de dialoog tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar. Zo worden er praktische handvatten gegeven om Horizontaal Toezicht Zorg in de eigen organisatie en op de eigen afdeling te implementeren. Ook leren deelnemers het landelijk raamwerk Horizontaal Toezicht Zorg (waaronder het Control Framework) toe te passen.

Waarom kiezen voor juist deze opleiding?

  • De opleiding is ontwikkeld door het platform Horizontaal Toezicht Zorg en VUmc Academie.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de onderwijsmethode die gebaseerd is op Team Based Learning (TBL), een effectieve didactische werkvorm waarin deelnemers actief samenwerkend leren.
  • Er is veel ruimte voor netwerken.
  • U krijgt onderwijs van inhoudelijke experts uit de dagelijkse praktijk.
  • Interessante lezingen en applicatieopdrachten wisselen elkaar af tijdens de opleiding.

Over Horizontaal Toezicht
Bij Horizontaal Toezicht nemen zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen de verantwoordelijkheid voor een juiste besteding van de zorguitgaven. In plaats van gegevensgerichte controle achteraf, werken partijen bij Horizontaal Toezicht samen om de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant te borgen. Duidelijke afspraken vooraf zorgt voor wederzijds vertrouwen. Informatie over Horizontaal Toezicht Zorg staat op de websites http://www.horizontaaltoezichtzorg.nl/  en http://www.horizontaaltoezichtggz.nl/

Praktische informatie over de opleiding

  • Doelgroep: professionals van ziekenhuizen, UMC’s, GGZ-aanbieders en zorgverzekeraars
  • Data: 21 november 2019, 11 december 2019, 16 januari 2020 en 17 januari 2020
  • Locatie: Van der Valk Hotel, Veenendaal

Kijk voor meer informatie over deze opleiding of als u zich wilt inschrijven hier.