oudere ehealth laptop ouderen-015c3d61-20d1-46a5-8791-13870d899bf2.jpg
Medisch specialistische zorg 29-06-2020

Menzis en Health Valley werken samen aan extra impuls voor digitale zorg

Menzis start op 1 juli een partnerschap met innovatienetwerk Health Valley. Met deze samenwerking willen beide organisaties innovaties in het zorgveld stimuleren en versnellen. En dat helpt om de kwaliteit van zorg te verbeteren en de leefkracht van mensen verder te versterken.

Health Valley is het innovatienetwerk in de sector Life Sciences & Health, waarin bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en overheden de krachten bundelen. Innovatiemanager Marc Kalf over de nieuwe samenwerking met Menzis: “Voor Health Valley is dit een unieke mogelijkheid om het bedrijfsleven en kennisinstellingen te verbinden aan de zorg- en financieringsvraagstukken van Menzis. In spreekuren, inspiratiesessies en masterclasses werken we samen aan de versnelling en duurzame inzet van innovatieve oplossingen voor de zorg.”

Volgers leren van koplopers
Volgens Jan Tebbens (projectmanager Digitale zorg bij Menzis) heeft de coronacrisis de digitalisering van de zorg in een stroomversnelling gebracht. “Maar we krijgen ook signalen dat de verschillen tussen koplopers en volgers van digitalisering groter zijn geworden in deze periode. Health Valley stimuleert dat zorgprofessionals leren van de succesvolle innovaties uit de praktijk. En zorgt ervoor dat zij gebruik kunnen maken van de breed beschikbare kennis over zorginnovaties.”

Ontwikkelen en opschalen
Het partnerschap met Health Valley maakt het mogelijk voor Menzis om innovaties in de toekomst nog beter te helpen. Zowel bij hun ontwikkeling als bij het vervolgproces van opschaling.