oudere goed oke-d188fe93-0e30-4445-8cf5-990b8c07100a.jpg
Langdurige zorg 29-10-2020

Menzis zet zich in voor betere ouderenzorg in Noordoost-Twente

Gemeenten, zorgaanbieders en Menzis hebben plannen gemaakt voor betere ouderenzorg in de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Om de zorg goed, dichtbij en op één locatie te organiseren voor oudere inwoners, creëren ze een broedplaats voor slimme ouderenzorg in de regio. Het levert gezondheidswinst, een hogere levenskwaliteit en bereikbare zorg en welzijn op voor de ouderen.

Dit voorjaar verbonden meerdere zorg- en welzijnsorganisaties zich aan de missie om goede zorg dichtbij te realiseren voor oudere inwoners van de betrokken gemeenten. Er liggen nu drie plannen voor betere ouderenzorg.

Drie plannen voor de juiste ouderenzorg op de juiste plek
Bij het eerste plan kunnen (kwetsbare) ouderen in aanmerking komen voor extra tijdelijk verblijf. Bijvoorbeeld voor hun herstel, revalidatie na een operatie of tijdelijke observatie. Na maximaal zes tot acht weken keren zij terug naar huis; met of zonder aanvullende, ondersteunende voorzieningen.

Het tweede plan gaat over een geriatrisch expertisecentrum, waar zorg- en welzijnsprofessionals samenwerken. Op verzoek van de huisarts zoeken zij doelgericht naar oplossingen voor complexe problemen bij ouderen, die niet in de eerstelijnszorg te vinden zijn.

Een zogenoemde innovatiegarage moet de samenwerking tussen partijen in de zorg en het sociale domein bevorderen en verbeteren. Zodat het aanbod aan oudere inwoners in de regio beter op elkaar aansluit en toegankelijker wordt.

De komende tijd onderzoeken de betrokken partijen of de plannen voldoende haalbaar zijn en dus kunnen starten in een projectfase.

Bronnen: Menzis