1 ZwdGehandicaptenzorg-omslag1-dc1272f9-3aa2-4993-bc52-01ba3eb33249.png
Langdurige zorg 18-11-2020

Nieuw boek brengt zorg voor mensen met beperking helder in kaart

Nederland telt twee tot drie miljoen mensen met een of meer beperkingen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? De antwoorden en nog veel meer staan in het nieuwe boek Zó werkt de gehandicaptenzorg. Dit boek is een uitgave van platform Zo werkt de zorg waar Zorgverzekeraars Nederland deel vanuit maakt.

Wout Adema, directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland over de nieuwe uitgave: ”We hebben de zorg in ons land goed geregeld, maar het systeem is ingewikkeld. Wij delen de zorg in naar diagnoses, betaaltitels en stelsels. Terwijl een mens zich niet in hokjes laat vangen. Dat is extra lastig bij de zorg voor mensen met een beperking. Daarom is het belangrijk dat dit boek er is. Zeker voor deze doelgroep moet de juiste zorg er zijn en mag gebrek aan kennis niet in de weg staan.”

Hoe zit het met de participatie van mensen met een beperking in vergelijking met de rest van de Nederlandse bevolking? Hoeveel mensen werken in de gehandicaptenzorg? Welke hulpmiddelen voor mensen met een beperking komen uit welke wet? En hoe ontwikkelen de uitgaven in de gehandicaptenzorg zich? Zó werkt de gehandicaptenzorg geeft antwoorden op al deze vragen (en nog veel meer), uitgelegd met 40 fraaie visualisaties en heldere teksten. 

Bestelinformatie:

Zó werkt de gehandicaptenzorg is verkrijgbaar in webshops en in de boekhandel. Het boek kost €20,00, het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost €10,00. Voor inhoudelijke vragen: mail naar info@zowerktdezorg.nl.

Over Platform Zó werkt de zorg

Platform Zó werkt de zorg heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door middel van heldere, neutrale en toegankelijke informatie. De zeventien platformpartners zijn: Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, VvAA, NFU, LAD, Vilans, NZa, ESHPM, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland, RIVM, SBOH, NZa, SVB en De Argumentenfabriek als uitvoerend partner.