laptop vrouw internetformaat licht-1b37b1fa-868d-43f1-9d58-0f15d38f3ec3.jpg
Zorgverzekering 07-01-2021

VGZ start online portaal voor bewindvoerders en curatoren

Bewindvoerders en curatoren kunnen sinds eind december 2020 financiële zorgzaken voor hun klanten die een zorgverzekering hebben bij VGZ, gemakkelijk online regelen in een bewindvoerdersportaal. VGZ is de eerste zorgverzekeraar die deze dienst aanbiedt en ontwikkelde dit samen met de gebruikers. Met het portaal biedt de zorgverzekeraar op verantwoorde wijze hulp en gemak aan hun verzekerden en hun vertegenwoordigers, onder meer bij het voorkomen en duurzaam oplossen van betalingsproblemen.

Bewindvoerders en curatoren regelen de zaken voor hun klanten normaal gesproken via formulieren, e-mail of per telefoon. Via dit portaal hebben deze vertegenwoordigers een compleet overzicht van hun klanten die verzekerd zijn bij een van de merken van Coöperatie VGZ. Vanuit het portaal hebben zij direct toegang tot (een deel van) de Mijn Omgeving van deze klanten, voor zover dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van hun taak. Ze kunnen er bijvoorbeeld direct een betalingsregeling afsluiten. Ook kunnen zij vanaf nu zelf online:

- betalingsgegevens inzien en wijzigen;
- de verzekeringspakketten van de klant wijzigen;
- de verzekering opzeggen.

Dit zijn handelingen die bewindvoerders en curatoren altijd al kunnen doen, maar met het portaal gaat dat eenvoudiger. Zij hebben geen toegang tot medische gegevens van hun klanten.

Gebruikers zijn positief
VGZ breidt het portaal steeds verder uit met nieuwe functies. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een signaleringsfunctie die een bewindvoerder erop attendeert dat er actie moet worden ondernomen bij een bepaalde klant. Zo vergemakkelijkt VGZ het werk van bewindvoerders en curatoren. De eerste signalen van de gebruikers zijn positief. Ze noemen het overzichtelijk en geven aan dat het ze veel tijd bespaart.