MijnHuisartsOnline app CZ, internetformaat-c7fd0ff8-d854-4864-b7b3-93d1d9776199.png
Eerstelijnszorg 01-04-2021

Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg lanceren samen met CZ nieuwe regionale patiënten-app

Vandaag (1 april) lanceren de Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg (HOZL) de nieuwe regionale patiënten-app 'Mijn Huisarts Online'. Met de app staat de patiënt nog nauwer in contact met de huisarts en heeft de patiënt onder andere inzicht in zijn of haar patiëntendossier. 61 van de 68 praktijken in Oostelijk-Zuid-Limburg zijn inmiddels aangesloten op Mijn Huisarts Online. De app is een van de regionale initiatieven die is ontstaan door intensievere samenwerking van Zuid-Limburgse huisartsenpraktijken, ondersteund door en in samenwerking met zorgverzekeraar CZ.

Met de app heeft de patiënt meer mogelijkheden en overzicht over zijn eigen zorg. Zo is er met een druk op de knop altijd beschikking over het eigen dossier en medicatie-overzicht. Ook kan de patiënt snel een herhaalrecept bestellen of een afspraak maken. Via de app helpt een handige beslisboom de patiënt om te bepalen wat de meest passende zorg is. Soms is er sprake van spoed, maar in andere gevallen kan een advies van de huisarts uitkomst bieden. Daarnaast kan er met de app nu ook een korte digitale vraag, een zogeheten E-consult, worden gesteld aan de huisarts. Op deze manier kan de patiënt de vraag direct stellen en kan de huisarts deze beantwoorden op het moment van de dag dat dat het beste past.

Samenwerking
De regionale patiënten-app is één van de positieve ontwikkelingen die voortkomt uit de regionale samenwerking tussen de huisartsen onderling en met CZ, waardoor de eerstelijnszorg efficiënter en effectiever wordt ingericht voor de patiënt. Die unieke en grootschalige samenwerking maakt de zorg in de regio beter en betaalbaarder.

Bronnen: CZ