kwaliteit ouderenzorg-bd58bbda-13d0-4968-bbb2-ed2b23317f6f.jpg
Langdurige zorg 12-04-2021

Nieuw Innovatiefonds Ouderenzorg wil investeren en implementeren

Initiatiefnemers met een vernieuwend concept dat bijdraagt aan arbeidsbesparing in de ouderenzorg of zelfredzaamheid thuis kunnen binnenkort terecht bij het Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ). Zorgorganisaties Archipel, Envida, tanteLouise, Thebe en innovatie- en participatiemaatschappij CbusineZ slaan de handen ineen en richten gezamenlijk het investeringsfonds op.

De uitdagingen in de ouderenzorg zijn groot. Als ouderen ook in de toekomst passende zorg en ondersteuning moeten krijgen, zijn er innovaties nodig met impact. IFOZ is geïnteresseerd in zowel technologische als sociale en organisatorische vernieuwingen die helpen bij ontlasten van zorgmedewerkers en ondersteuning geven zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Implementatiekracht
“We ondersteunen goede innovaties niet alleen met financiering, maar helpen ook bij de implementatie. Het fonds zal voor de zomer zijn eerste investeringen doen”, aldus Rogier van der Hooft, bestuurder van de Stichting IFOZ. “Door in een vroeg stadium mee te kijken, kunnen we innovaties omarmen die naar onze inschatting gaan bijdragen. Door onze krachten te bundelen kunnen we implementatie enorm versnellen. Om kwalitatief goede zorg te blijven leveren is vernieuwing noodzakelijk”, aldus van der Hooft. Het fonds zal de opgedane kennis en ervaring niet uitsluitend voor zichzelf houden. Innovaties komen na succesvolle implementatie ook beschikbaar voor andere instellingen.