stoptober2020, internetformaat-e24750ec-594e-4d05-b0ac-d94f69f11b1b.jpg
Eerstelijnszorg 07-10-2021

Stoppen met roken met hulp van Stoptober

De maand oktober staat in het teken van stoppen met roken. De jaarlijkse actie Stoptober helpt mensen om samen deze uitdaging aan te gaan. De kracht van Stoptober zit in de positieve aanpak en de ondersteuning voor de deelnemers. Ondersteuning die via de gratis app en een sociaal netwerk beschikbaar is.

Via de app ontvangen deelnemers elke dag positieve berichten die hen aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. Elke dag ontvangen deelnemers via de app positieve berichten die aanmoedigen en helpen om de stoppoging vol te houden. Via Stoptober hebben deelnemers ook toegang tot een grote online community. Op Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram blijven de stoppers in contact met medestoppers en vinden ze afleiding en support.

In de afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Onderzoek van het AMC in 2017 toont aan dat 70% van alle Stoptober-deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt.

Belang van goede gezondheid
Zorgverzekeraars hechten grote waarde aan het zoveel mogelijk voorkomen van ziektes, bijvoorbeeld als gevolg van roken. Een goede gezondheid is immers een van de belangrijkste zaken in een mensenleven. Het voorkomen van ziekte en zorg verhoogt de kwaliteit van leven en kan onnodige zorgkosten voorkomen. Ook draagt gezondheidsbevordering bij aan de arbeidsproductiviteit, die we bij afname van de beroepsbevolking volop nodig hebben.

Webinar voor zorgprofessionals 7 oktober
In het kader van Stoptober organiseren GGD Twente, Tactus en Menzis op donderdag 7 oktober van 16.00 tot 17.00 uur een webinar voor zorgprofessionals. Tijdens dit webinar geven ervaren professionals de kennis en tools aan zorgprofessionals om hun patiënten en cliënten succesvol toe te leiden naar de ondersteuning die bij hen past.