Werkbezoek aan Archipel: Innovatie en digitalisering in Ouderenzorg

Op donderdag 30 mei brachten wij een werkbezoek aan zorggroep Archipel in Eindhoven. Gelegen in het hart van de stad, biedt Archipel haar bewoners een waardevol en comfortabel leven, waarbij zij streven naar zoveel mogelijk eigen regie voor de bewoners. Dit wordt gerealiseerd door gepassioneerde medewerkers en de inzet van verschillende technologische innovaties.

Tijdens ons bezoek kregen wij de gelegenheid om een kijkje te nemen in hun werkwijze. We hebben gezien hoe diverse technologische innovaties worden ingezet om het werk van de medewerkers te vergemakkelijken en tegelijkertijd de kwaliteit van leven van de bewoners te verbeteren.

Een van de slimme zorgtechnologieën die wij hebben gezien is de Momo Bedsense. Dit is een bedsensor gekoppeld aan een app die medewerkers inzicht geeft in de slaapactiviteiten van de bewoners. Daarnaast hebben wij de Nexsys Medicijnkast bekeken, een slimme kast die geautomatiseerd het juiste medicijn levert en de medewerkers veel tijd kan besparen. Ook kregen wij uitleg over TONOS, een digitale oplossing die zorgprofessionals helpt bij optimale capaciteitsplanning en het maken van efficiënte looproutes. Tot slot hebben we kennisgemaakt met de Octopus app, die het eenvoudiger maakt om elektronische patiëntendossiers bij te houden.

Wij vonden het een inspirerende en leerzame middag bij zorggroep Archipel. Hun inzet voor innovatie en kwaliteit in de ouderenzorg is indrukwekkend en biedt een waardevolle bijdrage aan de sector.

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten

Zorg en Zekerheid bestaat 200 jaar

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid bestaat op 14 februari 200 jaar. Zorgverzekeraars Nederland feliciteert Zorg en Zekerheid van harte met dit jubileum.

Handen bij elkaar
Geestelijke gezondheids­zorg

Zorgverzekeraars bieden noodoplossingen na onrust over declaratieregels GGZ

Met update 13 februari 2025
Zorgverzekeraars komen met noodoplossingen voor ggz-zorgaanbieders die vanaf 1 januari 2025 hun zorgnota’s niet meer willen declareren met vermelding van de zogeheten DSM-hoofdgroepdiagnoses en het gb-ggz profiel. De NZa heeft met ingang van dit jaar de verplichting laten vallen om de DSM-hoofdgroepcodes en de gb-ggz profielen op de zorgnota te vermelden. Zorgverzekeraars moeten deze gegevens echter nog steeds ontvangen om de nota’s te kunnen controleren. Ook zijn ze onmisbaar voor een goede werking van de risicoverevening. Sommige zorgaanbieders zijn bang dat zij zonder deze verplichting juridische risico’s lopen als ze deze gegevens doorleveren aan zorgverzekeraars.

Mensen houden elkaars handen vast

Zorgverzekeraars: betere wachtlijstinformatie voor ggz-zorg is noodzakelijk voor mensen die zorg nodig hebben

Om een volledig beeld te krijgen bij de omvang van het aantal wachtenden en de bijbehorende wachttijden voor ggz-zorg is het van groot belang dat zoveel mogelijk ggz-zorgaanbieders, goede en betrouwbare wachttijdinformatie aanleveren bij de NZa.

Bekijk alle berichten