ZN-beleidsadviseur John Rijsdijk wint zorginnovatieprijs

John Rijsdijk, beleidsadviseur bij Zorgverzekeraars Nederland, heeft de Jan Taco te Gussinklo Prijs gewonnen als baanbrekende persoon in de zorg. De prijs werd aan hem toegekend voor zijn initiatiefrijke karakter en voor het vele grondwerk in zijn rol als kwartiermaker van het Kenniscentrum Digitale Zorg. De Jan Taco te Gussinklo prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt ter nagedachtenis aan deze in 2021 overleden internist, innovator, schrijver en onderzoeksjournalist.

John Rijsdijk wint Jan Taco te Gusselinklo Prijs

John is een echte pionier en verbinder met een menselijke benadering wat betreft bepalen en implementeren van beleid inzake het IZA zorgakkoord en de strategie van de ‘Hybride Zorg’, aldus de jury. Ook doorgewinterde zorgprofessional John was geraakt: “Ik ben blij verrast met deze blijk van herkenning uit het werkveld voor het belang van goed beleid. Zeker omdat dit niet altijd als de meest ‘sexy’ kant van zorginnovatie wordt gezien. Deze prijs zie ik vooral als een blijk van waardering voor het Kenniscentrum Digitale Zorg en als een aanmoediging om in de komende periode het centrum met de veldpartijen door te ontwikkelen naar een nationaal platform dat de transformatie naar hybride zorg gaat faciliteren, versnellen en opschalen.”

In de categorie personen waren, naast Rijsdijk, ondernemer-wetenschapper Madelon Bracke en immunoloog Dimitri Diavatopoulos genomineerd. Daarnaast was er ook een categorie organisaties. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ging daar met de prijs naar huis. Namens het ziekenhuis nam cardioloog-anesthesioloog Rosita Bihariesingh (links op de foto) de prijs in ontvangst. De andere twee genomineerde organisaties die in deze categorie tot de finale doorgedrongen: zorgaanbieder Clear.bio en psychische zorgverlener Stapp@work/GGZ centraal.

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten
Oude man doet met veel plezier een spelletje met jongeren
Langdurige zorg

Regiomonitor verpleegzorg 2025 gepubliceerd

De zorgkantoren hebben in de Regiomonitor Verpleegzorg 2025 voor alle zorgkantoorregio’s in kaart gebracht welke capaciteit er voor verpleegzorg is en hoe deze zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Dit jaar is er gekozen voor een andere opzet zodat de monitor een beter inzicht geeft in de bestaande capaciteit. Zowel als het gaat over verblijf (intramuraal) als extramuraal, de ontwikkeling hiervan over de jaren heen en de verwachte noodzakelijke ontwikkeling op basis van de zorgvraagprognose. Zorgkantoren gebruiken de regiomonitors om regionaal met zorgaanbieders, gemeenten en woningbouwcorporaties het gesprek aan te gaan over de noodzakelijke capaciteitsontwikkeling. Om in de toekomst in passende zorg voor mensen met een Wlz-indicatie te blijven voorzien.

Handen bij elkaar
Geestelijke gezondheids­zorg

VWS-regeling over GGZ-declaraties maakt noodoplossingen zorgverzekeraars overbodig

De noodoplossingen van zorgverzekeraars voor het declareren van GGZ-zorg zijn niet meer nodig. Het ministerie van VWS is met een regeling gekomen die de registratie van DSM-hoofdgroepdiagnoses en basis-ggz-profielen verduidelijkt. Dit was nodig vanwege grote onrust over declaratieregels eerder dit jaar.

Salland Zorgverzekeraar blaast 165 kaarsjes uit

Salland Zorgverzekeraar bestaat 165 jaar. Zorgverzekeraars Nederland feliciteert Salland Zorgverzekeraar van harte met dit jubileum.

Bekijk alle berichten