Communicatieadviseur team Langdurige Zorg

Het team langdurige zorg zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

De zorgkantoren voeren de Wet langdurige zorg (Wlz) uit. De ontwikkelingen in de langdurige zorg zijn een belangrijk maatschappelijk gegeven en daarmee een actueel thema dat volop in de maatschappelijke en politieke belangstelling staat. Het team Langdurige Zorg van ZN ondersteunt de zorgkantoren om deze ontwikkelingen vorm te geven en behartigt op vele terreinen de belangen van de zorgkantoren. Het team werkt continu nauw samen met de zorgkantoren en stakeholders aan het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg voor zowel ouderen als mensen met een beperking.

Belangrijke voorbeelden van thema’s waar wij aan werken zijn nu alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis, het (landelijke) zorginkoopkader van de langdurige zorgprogramma’s rondom kwaliteit, wachtlijsten en de toegang tot zorg, klantondersteuning, zorg thuis, de financiën waaronder de beheerskosten en verdeelmodel, verantwoording en uitvoering van de Wlz, het PGB en de implementatie van het PGB portaal.

Wie zoeken wij?
Voor ons team Langdurige Zorg zoeken wij een ervaren communicatieadviseur (m/v) voor gemiddeld 32 uur per week. Je bent iemand die bekend is met de langdurige zorg en wilt bijdragen aan een proactieve communicatiestrategie vanuit de zorgkantoren. Jouw belangrijkste taak is de zichtbaarheid van de zorgkantoren te vergroten. Daarnaast ben je gemiddeld een dag per week beschikbaar voor communicatieadvies op andere terreinen.

Dagelijks sta je in contact met de beleids- en communicatieadviseurs. Je verkent zelfstandig waar kansen en behoeften liggen voor communicatie. Jij bent iemand die gemakkelijk contact maakt en weet te verbinden, die om weet te gaan met complexe situaties, met veel verschillende betrokkenen en belangen. Je kunt de juiste mensen op het juiste moment betrekken. Zorgkantoren kunnen rekenen op proactieve en passende communicatie, rekening houdend met de belangen die spelen binnen de langdurige zorg. Uiteindelijk geef je ons heldere en praktische communicatieadviezen.

Vanuit de strategische doelen van de organisatie ben je voortdurend op zoek naar manieren om de communicatie over de langdurige zorg te verbeteren en te vernieuwen. Vaak in nauwe samenwerking met de communicatieadviseurs van de zorgkantoren en collega’s van andere  branchepartijen. Je bent in staat complexe onderwerpen op het terrein van de Wlz snel te vertalen in heldere nieuwsberichten. De nadruk in de functie ligt op communicatie bij inhoudelijke zorgdossiers. Daarnaast heb je ideeën om de website up to date te houden op het gebied van de Wlz. Interne communicatie en ledencommunicatie zijn een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Vanzelfsprekend signaleer je trends en actuele ontwikkelingen binnen en buiten de branche en vertaal je deze in voorstellen en activiteiten gericht op communicatie. Daarnaast spreekt onze Ambitie 2025 jou aan. Ben je verder ook nog flexibel en voel je je verantwoordelijk voor het resultaat, sluit dit op hoofdlijnen bij jou aan, dan ben jij mogelijk onze nieuwe collega adviseur communicatie.

Wat heb je verder in huis?

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting van communicatie
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring als communicatieadviseur binnen de zorg of veel kennis van de Wlz
 • Je hebt ruime aantoonbare ervaring met het schrijven van teksten voor diverse (off- en online) kanalen en middelen
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je bent creatief en enthousiast
 • Je hebt overzicht en een hands-on mentaliteit
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent proactief
 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod
Het gaat om een dienstverband van 32 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 3.447,00 en € 5.482,00  bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare werkplek midden in de bossen van Zeist. Deze centraal gelegen werkomgeving is jouw vaste uitvalbasis. Komt het je een keer beter uit om thuis je laptop open te klappen, of begin je de werkdag graag eens wat eerder of later? Kwestie van even overleggen.​

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als communicatieadviseur Langdurige Zorg aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 22 juni 2020 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Nicolette van Haastrecht (manager Zorg) 06 111 27 745 of met Jojet Staal (senior beleidsadviseur Wlz) 06 147 88 691

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten
Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op de functie gerichte, assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk maandag 22 juni 2020 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie