Programmamanager dure geneesmiddelen

Het team Dure Geneesmiddelen van ZN zoekt een ervaren Programmamanager met uitstekende verbindende kwaliteiten! Word jij onze nieuwe collega?

Branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Het ZN bureau werkt intensief samen met de zorgverzekeraars aan de betaalbaarheid, de beschikbaarheid en kwaliteit van dure geneesmiddelen, die worden gebruikt in de ziekenhuiszorg. We gaan deze samenwerking de komende jaren verder intensiveren. De zorgverzekeraars werken in verschillende samenstellingen aan het vormgeven van het beleid voor Dure Geneesmiddelen.

 • Alle zorgverzekeraars zijn vertegenwoordigd in de Werkgroep Dure Geneesmiddelen. Deze werkgroep ontwikkelt en coördineert het uit te voeren gezamenlijk beleid.
 • Het Clean Team maakt prijsafspraken met farmaceuten. De samenstelling van het Clean Team is multidisciplinair: zowel inhoudsdeskundigen, als inkoopspecialisten participeren in het team.
 • De Commissie Beoordeling Add-on Geneesmiddelen (CieBAG) valt niet onder het programma en bestaat uit medisch adviseurs en adviserend apothekers van zorgverzekeraars en duidt de stand van wetenschap en praktijk van nieuwe geneesmiddelen en indicaties.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een ervaren collega, die beschikt over gedegen kennis van het dossier dure geneesmiddelen (DGM). In de rol van programmamanager ben je verantwoordelijk voor het meedenken over, het uitzetten en verwoorden van het geneesmiddelenbeleid. Je geeft leiding aan een groeiend team. Je bent in staat heldere doelen te stellen en je vervult een verbindende rol binnen het DGM-team en met andere teams binnen ZN. Daarnaast spreekt onze Ambitie 2025 jou aan.

We zoeken een collega die een inhoudelijke sparringpartner is voor de teamleden en in staat is om een goed functionerend DGM-team te vormen en aan te sturen. Je stelt heldere doelen, die je samen met de collega’s in het team en met de collega’s bij ZN uitwerkt. Als programmamanager behandel je zelfstandig strategische en politieke vraagstukken in overleg met het team, het MT-lid en de betrokken ZN-bestuursleden. Daarvoor is politieke sensibiliteit een vereiste. Bovendien participeer je in diverse landelijke overleggen met andere koepelorganisaties en partners, waaronder de NZa, NVZ, FMS, NFU en VWS. Daarbij treedt je op als belangenbehartiger voor de zorgverzekeraars, die je in deze overleggen vertegenwoordigt.

Functie eisen

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Kennis van het dossier dure geneesmiddelen, bij voorkeur opgedaan bij een zorgverzekeraar of ziekenhuis
 • Aantoonbare ervaring met het analyseren en verwoorden van complexe- en politiek gevoelige vraagstukken
 • Relevant netwerk
 • Uitstekend communicatieve vaardigheden om de standpuntbepaling van zorgverzekeraars in diverse (externe) gremia krachtig te onderbouwen
 • Stevige persoonlijkheid, die als sparringpartner voor de betrokken bestuursleden van ZN

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod:
Het gaat om een dienstverband van 36 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 4.967,00 en € 7.081,00 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna wordt dit bij goed functioneren omgezet naar onbepaalde tijd.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. We werken door COVID-19 op dit moment thuis. ZN faciliteert dit uitstekend. Daarnaast kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.​

Een VOG maakt deel uit van de selectieprocedure. Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als programmamanager DGM aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 7 mei 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Cyrille de Jong (manager) 06 420 87 755.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

 

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 7 mei 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie